• Ανερμάτιστη ρητορική των “πράσινων λόγων”

  Οι Υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές κ.κ. Σταύρος Καλογιάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Παράκτιο Χώρο και τα νησιά:

  «Η σοβαρή καθυστέρηση στην εξειδίκευση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, με την προώθηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά στερεί από τη χώρα ένα δυναμικό εργαλείο που προστατεύει το περιβάλλον, προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετωπίζει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ειδικά των νησιών.

  Η Κυβέρνηση, αν και βρήκε έτοιμο σχέδιο του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Παράκτιο Χώρο και τα Νησιά, που είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2009 από το ΥΠΕΧΩΔΕ και, παρά τη θεωρητική αναγνώριση της ανάγκης εφαρμογής του, επί 20 μήνες δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια, καταρρίπτοντας ακόμη και τις δικές της δεσμεύσεις.

  Επιπλέον, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος απαξίωσε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία εκπόνησης του Ειδικού Πλαισίου με διάταξη που προσέθεσε στο νόμο για τη βιοποικιλότητα, παρά τις έντονες αντιδράσεις και επιφυλάξεις που είχαμε και τότε εκφράσει.

  Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εξαντλείται στην ανερμάτιστη ρητορική των «πράσινων λόγων», αντί να προωθεί έναν σχεδιασμό που είναι αναγκαίος για τα νησιά μας και τις παράκτιες περιοχές. Αντί να διαμορφώνει συνολικό σχεδιασμό για το θαλάσσιο χώρο, μένει δέσμια της ακινησίας και της αποσπασματικής προσέγγισης.

  Για το θέμα αυτό καταθέσαμε σχετική Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

  – See more at: http://www.nd.gr/web//sector-perifereiakis/press/-/journal_content/56_INSTANCE_1wmJ/599150/669386#sthash.ImEmqESy.dpuf

Comments are closed.