• Ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τρίτη 23 Απριλίου  2013

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών

  Ημερίδα για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 24 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) Α.Ε., Ακτή Μιαούλη 12, Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ.

  Αντικείμενο της ημερίδας είναι η ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και των δυνητικά ωφελούμενων του πιλοτικού προγράμματος «ΝΕΑΡΧΟΣ», μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που σχεδίασε και θα υλοποιήσει το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ).

  Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

  Το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ» παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες τους ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές δυνατότητές τους. Το πρόγραμμα, συνολικού ποσού 6.423.150 ευρώ θα ωφελήσει 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς, με συνδυασμό θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης επί πλοίου. Το πρόγραμμα είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Comments are closed.