• Επεξεργασία συγκροτημένης και καινοτόμου περιφερειακής πολιτικής

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας του δικτύου υποστήριξης του Τομέα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  Στην επεξεργασία συγκροτημένης και καινοτόμου πρότασης περιφερειακής πολιτικής, βραχυπρόθεσμα, αλλά και για τη στήριξη της εθνικής αναπτυξιακής πορείας του αύριο, προχωρά ο Τομέας Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού, στις 14 Απριλίου 2011.

  Ο Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κωστής Μουσουρούλης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του δικτύου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια, παρουσίασε τις έως τώρα πολιτικές παρεμβάσεις του Τομέα, ανέλυσε τις συνέπειες που έχει για την καθημερινότητα των πολιτών της Ελληνικής Περιφέρειας η επιλογή της Κυβέρνησης, να εφαρμόζει πολιτικές για όλη τη χώρα χωρίς εξειδίκευση, και ανέδειξε την αξία στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης κατά ειδικά χωρικά σύνολα (αγροτικές, ορεινές, νησιωτικές, απομακρυσμένες περιοχές).

  Αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες εντός της χώρας, όσο και στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών θεσμών για το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής της επερχόμενης περιόδου 2014-2020, παρουσίασε τα κείμενα τεκμηρίωσης και θέσεων που προετοίμασε ο Τομέας, καθώς και ερωτηματολόγιο που πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

  Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Ανδριανός, στάθηκε ιδιαίτερα στο παραμελημένο τοπικό επίπεδο των σημερινών αναπτυξιακών επιλογών, ενώ ο έτερος αναπληρωτής Τομεάρχης, κ. Λευτέρης Σταυρόπουλος, αναφέρθηκε στα σοβαρά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της έλλειψης έμφασης στις περιφερειακές ανάγκες και τόνισε την ανάγκη ανασχεδιασμού και βελτιστοποίησης της αξιοποίησης των σχετικών Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

  Ακολούθησαν αξιόλογες παρεμβάσεις και υψηλού επιπέδου διάλογος με τους συμμετέχοντες πανεπιστημιακούς, τεχνοκράτες, πρώην Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τέως Πρόεδρο της ΕΝΑΕ, κ. Δ. Δράκο και τον νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, κ. Σπ. Σπυρίδων».

  Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον προγραμματισμό εργασίας του Τομέα, στον οποίο περιλαμβάνεται πρόγραμμα επισκέψεων στις Περιφέρειες.

Comments are closed.