• Ερώτηση – Αναστολή των τακτικών επιχορηγήσεων Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες οι «Ίωνες»

  ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ:
  ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ
  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ

  ΕΡΩΤΗΣΗ
  (Αρ. Πρωτ. 2298/9.12.09)

  Προς:
  Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

  Θέμα:  Αναστολή των τακτικών επιχορηγήσεων Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες οι «Ίωνες».

  Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα από το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες οι «Ίωνες», αλλά και από δηλώσεις στον Χιακό τύπο του Προέδρου του Σωματείου και Ολυμπιονίκη κ. Π. Καλόγερου, με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, αναστέλλεται η ετήσια τακτική επιχορήγηση ύψους 12.300 Ευρώ που είχε χορηγηθεί με την υπ. αριθμ. 44913/24-9-09 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

  Η αναστολή της καταβολής της επιχορήγησης, οδηγεί το εν λόγω αθλητικό σωματείο, το οποίο έχει στο δυναμικό του είκοσι (20) αθλητές, μεταξύ των οποίων έναν (1) Ολυμπιονίκη με αναπηρία και έντεκα (11) Πανελληνιονίκες, σε οικονομικό αδιέξοδο και ουσιαστικά σε παύση της λειτουργίας του, από 1/1/2010, καθώς δεν είναι δυνατό να καλύψει τις ανάγκες του (αμοιβές γυμναστών, μετακινήσεις κλπ).

  Οι αθλητές ΑμΕΑ αποτελούν πρότυπο για το σύνολο της κοινωνίας και έχουν επανειλημμένα τιμήσει τη χώρα μας και τον αθλητισμό. Περαιτέρω, η αναστολή ή η μη καταβολή της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης, αφορά στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμΕΑ και έχει μεγάλες συνέπειες για τα σωματεία – μέλη της, τους αθλητές ΑμΕΑ, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας, λόγω των σημαντικών αθλητικών γεγονότων στα οποία συμμετέχουν. 

  Για τους λόγους αυτούς, η οικονομική στήριξη των σωματείων αθλητών ΑμΕΑ είναι καθοριστική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

  Κατόπιν τούτων ρωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1.    Για ποιους λόγους αναστέλλεται η ετήσια τακτική χρηματοδότηση του σωματείου και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ από το Υπουργείο;
  2.    Βάσει ποιου σχεδιασμού προτίθεται να συνεχίσει η Κυβέρνηση την ενίσχυση των σωματείων αθλητών ΑμΕΑ;


  Ο Ερωτών Βουλευτής

  Κωστής Μουσουρούλης                             Αθήνα, 9.12.2009
  Βουλευτής Νομού Χίου

Comments are closed.