• Ολομέλεια – Ομιλία περί του νομοσχεδίου για Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Παρέμβαση Α)

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ:

  Απευθύνομαι στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής. Γνωρίζετε, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει σ’ αυτή τη χώρα είναι τιτάνια, αλλά δεν θέλετε να γίνει, γιατί αν γίνει και επιτύχει, θα ισοδυναμεί με τον πολιτικό σας θάνατο. Αυτή είναι η αλήθεια νούμερο ένα.

  Η αλήθεια νούμερο δύο είναι ότι από τη δική σας πλευρά δεν έχουμε ακούσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. Αναφέρθηκε ο εκλεκτός συνάδελφος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στον αγώνα των ναυτεργατών. Και εμείς τον στηρίζουμε, κύριε συνάδελφε, αυτόν τον αγώνα. Όμως, πρέπει να μας πείτε πώς θα ρυθμιστούν τα θέματα –θέλουμε, δηλαδή, την άποψή σας, συγκεκριμένα: πώς θα καλυφθούν τα ελλείμματα, πώς θα γίνει η μετάπτωση του συστήματος σε ένα καινούργιο βιώσιμο σύστημα –γιατί αυτό πάνω απ’ όλα πρέπει να συζητάμε, η βιωσιμότητα- όχι με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένα βήματα.

  Επειδή, μάλιστα, αυτό το θέμα συνδέεται με νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί στην Αίθουσα αυτή την επόμενη εβδομάδα, θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το σύστημα που έχει δημιουργηθεί, δεν πρόκειται να δουλέψει. Αναφέρομαι στον «Οίκο Ναύτου» και στη μετάπτωσή του στον ΕΟΠΥΥ. Ήδη, αρμόδιοι παράγοντες του ΕΟΠΥΥ σηκώνουν ψηλά τα χέρια. Η Κυβέρνηση πρέπει να το μελετήσει και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

  Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα κάνουμε, πολύ σύντομα, τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας θέσεις. Ζητούμε, πάνω απ’ όλα, να επικρατήσει η κοινή λογική. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί επί ογδόντα σχεδόν χρόνια.

  Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό ότι σήμερα, πρέπει να μας πει αν αποδέχεται την πρότασή μας για απόσυρση του άρθρου 135, σχετικά με το ποσοστό 2% επί του κόστους των δημοσίων έργων, υπερ του ΚΕΔΕ.

  Όσον αφορά στο Τεχνικό Επιμελητήριο, εγώ διαχωρίζω τη θέση μου. Έχει καταγραφεί στα Πρακτικά. Και εσείς, κύριε Υπουργέ, τοποθετηθήκατε. Η ιστορία θα δείξει αν αυτή η διάταξη την οποία εισηγείστε και υπερασπίζεστε, είναι σωστή. Όμως, για τα δημόσια έργα θέλω την κατηγορηματική σας θέση.

  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μα, είπε ότι την έχει αποσύρει. Δεν είπατε ότι την αποσύρετε, κύριε Υπουργέ;

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Για το Τεχνικό Επιμελητήριο δεν γνωρίζω, κύριε Πρόεδρε, αν την αποσύρε. Αναφέρομαι στο άρθρο 135.

Comments are closed.