• Ολομέλεια – Ομιλία ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. περί του νομοσχεδίου για Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

    «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις»

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ας είμαι η μοναδική εξαίρεση απόψε. Δεν θα μιλήσω για τα ταξί. Ένα λεπτό μόνο από την παρέμβασή μου θα αφιερώσω στο θέμα.

    Θα ξεκινήσω με το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων, κύριε Μαγκριώτη.

    Κάνετε διάφορες τροποποιήσεις. Η πρώτη είναι στον ν.3669/08, ο οποίος, όπως θυμάστε, είχε κωδικοποιήσει τη νομοθεσία για τις αναθέσεις έργων και για τις μελέτες, δύο νόμους της Νέας Δημοκρατίας, τον 3316 και τον 3264. Κάνετε μια ρύθμιση αυστηροποίησης των επιμετρήσεων ποσοτήτων. Συνδέω τη ρύθμιση αυτή με την περσινή αναστολή πληρωμών που έγινε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ενίσχυση της προσπελασιμότητας’. Εύχομαι και ελπίζω όμως -εγώ συμφωνώ με τη ρύθμιση- να μη δημιουργήσει παρενέργειες στα έργα του ΕΣΠΑ.

    Στην ίδια ενότητα, υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες αποτυπώνουν το απίστευτο θράσος ορισμένων στην Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων αλλά και στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Μιλώ συγκεκριμένα για το θέμα της πιστοποίησης και της ποιότητας για τα δημόσια έργα. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αφού κατήργησε την πιστοποίηση των δικαιούχων του ΕΣΠΑ και μαζί μ’ αυτήν, το πρότυπο 1429 του ΕΛΟΤ, αντί να το ισχυροποιήσει, αφού απενεργοποίησε στην ουσία τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ), τώρα θυμήθηκε να εφαρμόσει τα πρότυπα ISO 9001 και 1401 ακόμα και στα δημόσια έργα.

    Εκείνο, όμως, που είναι αδύνατο να καταλάβω, κύριε Υπουργέ, είναι η διάταξη για τον καθορισμό ενός ποσοστού έως 2% επί του προϋπολογισμού κάθε έργου, το οποίο ορίζεται πως θα διατίθεται για ποιοτικούς ελέγχους που θα κάνει το Κεντρικό και τα Περιφερειακά Δοκιμών Δημοσίων Έργων. Εξηγήστε μου, τι πισωγύρισμα είναι αυτό, κύριε Υπουργέ; Ποιες εγκαταστάσεις έχουν τα εργαστήρια αυτά; Είναι διακριβωμένες οι εγκαταστάσεις αυτές, ή θα χρησιμοποιούν, όπως τον παλιό καλό καιρό, τα εργαστήρια των εργολάβων, για να μην πω το χειρότερο που έχω στο μυαλό μου.

    Και κάτι ακόμα. Αυτό το κόστος, το 2%, είναι συγχρηματοδοτούμενο; Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζω -και το γνωρίζετε και εσείς- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτεται πλήρως από τον ΕΣΠΕΛ, από τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Έλεγχου για τα δημόσια έργα που συγχρηματοδοτούνται. Επομένως, δεν την καταλαβαίνω τη διάταξη. Και ειλικρινά ζητώ να την αποσύρετε. Εάν τα εργαστήρια του ΚΕΔΕ δεν είναι διακριβωμένα, η διάταξη είναι ύποπτη. Τελεία και παύλα. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν να κάνουμε ποιοτικό έλεγχο με τον τρόπο που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια και τίναζε στον αέρα τους προϋπολογισμούς των έργων. Παρακαλώ ξαναδείτε το. Περιμένω απάντηση.

    Δυστυχώς, αυτά τα ύποπτα και ευτράπελα συνεχίζονται και με το άρθρο 138, παράγραφος 2, με το οποίο -ακούστε συνάδελφοι και όσοι εξ υμών είστε μηχανικοί- δίνεται η δυνατότητα στο Τεχνικό Επιμελητήριο να ιδρύει, ή να συμμετέχει από κοινού με δημόσιους φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις, σε ανώνυμες εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα -ακούστε τους σκοπούς- για δραστηριότητες πιστοποίησης, για την τεχνική, κατασκευαστική και βιομηχανική δραστηριότητα, τα τεχνικά υλικά, εξοπλισμό, λειτουργία και αναβάθμιση ψηφιακών συστημάτων, υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών σε θέματα ελέγχων αδειοδοτήσεων, κλπ. Νομίζετε ότι αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα; Εγώ λέω ότι έχουν. Εάν δεν έχουν πώς θα χρηματοδοτούνται, δωρεάν θα είναι;

    Κύριοι Υπουργοί -και να το μεταφέρετε και σε όσους έχουν εισηγηθεί αυτήν τη διάταξη- η ιστορία αυτή με το ΤΕΕ έχει παραγίνει. Το έχω ξαναπεί πάρα πολλές φορές και στην Επιτροπή: Το ΤΕΕ, από τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, με διάφορα νομοθετήματα – τα θυμάστε, κύριοι συνάδελφοι, αφού έγινε, σχεδόν, δημόσια υπηρεσία, για να μην πω ότι έχει πλήρη ταύτιση με δημόσια υπηρεσία, τώρα αναλαμβάνει επιπλέον ρόλο αγοράς, ρόλο επιχειρηματία. Θα ιδρύει εταιρείες και θα ανταγωνίζεται, με αδικαιολόγητο πλεονέκτημα, αντίστοιχες επιχειρήσεις της αγοράς. Κατά τα άλλα συζητάμε για απελευθέρωση και εδώ έχουμε καραμπινάτη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

    Τελικά τι είναι το ΤΕΕ: Είναι σύμβουλος της πολιτείας, είναι κράτος ή είναι επιχειρηματίας; Τι είναι τελοσπάντων; Ζητώ και εδώ απόσυρση της ρύθμισης, γιατί δεν υπάρχει, κύριε Μαγκριώτη, δυστυχώς για εσάς, για το Υπουργείο, ή όποιον την εισηγήθηκε -δεν το ξέρω- τεκμηριωμένη απάντηση. Δεν υπάρχει.

    Στο ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 5, υπάρχει κάτι πολύ θετικό το οποίο απορώ πώς το ΤΕΕ άφησε να περάσει. Δίνετε εξουσιοδοτήσεις στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ να συμβάλλεται με νομικά πρόσωπα – με την τοπική αυτοδιοίκηση- στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων για τη μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων μιας συγκεκριμένης περιοχής. Επιτέλους, έχουμε μια σωστή διάταξη. Συμφωνώ απόλυτα. Είχαμε και εμείς ως Νέα Δημοκρατία δώσει εξουσιοδοτήσεις για νέα αντικείμενα στην ΕΓΝΑΤΙΑ.

    Κατά τη γνώμη μου πρέπει κάθε φορέας που έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα συστήματα, να υποστηρίξει άλλους που δεν τα έχουν. Πρέπει να «κρεμαστούμε» σε φορείς που έχουν αυτή τη δυνατότητα.

    Σας καταθέτω και μια πρόταση. Γιατί όμως αυτό να γίνεται μόνο στην ΕΓΝΑΤΙΑ; Να επεκταθεί η διάταξη αυτή και σε άλλους φορείς δικούς σας, όπως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ. Ρωτώ και κάποιος μηχανικός ας μου απαντήσει: Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, γιατί π.χ. να μην μπορεί να κάνει κτιριακά;

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων): Υπάρχει σε άλλη διάταξη.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Υπάρχει σε άλλη διάταξη; Προτείνω να τα συγκεντρώσετε.

    Θα σας πω και άλλους φορείς. Την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, την εταιρία ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, τη ΜΟΔ και την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, για να μπορούν να υλοποιούν και αυτοί οι φορείς έργα μέσω προγραμματικών συμβάσεων υποστηρίζοντας τους φορείς. Επιτέλους να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ που έχει βαλτώσει.

    Έρχομαι στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Η διαδικασία αυτή είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα και αυτό συνιστά σημαντικό πρόβλημα ειδικά για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν συγκεκριμένες προθεσμίες. Λείπει το κτηματολόγιο, υπάρχει υποχρέωση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων πριν συντελεστούν οι απαλλοτριώσεις και μια σειρά από άλλες διαδικασίες.

    Κατάθεσα, κύριε Υπουργέ, μια τροπολογία, την οποία, πραγματικά, έχω μελετήσει πάρα πολύ και αφορά δυο ζητήματα: Το πρώτο είναι ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων προς απαλλοτρίωση. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη άσκηση. Προτείνω λοιπόν να λαμβάνει υπόψη το δικαστήριο –και μη μου πει κανείς ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό- το μέσο όρο των συγκριτικών στοιχείων των τιμών των αγοροπωλησιών που έχουν συντελεστεί σε μια περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ή και πέντε. Δεν λέω με βάση το μέσο όρο να βγαίνει μαθηματικά η τιμή μονάδος, όμως να λαμβάνονται υπόψη πραγματικά στοιχεία.

    Δεύτερη σκέψη εντός της τροπολογίας αυτής, είναι για την επιτάχυνση των διαδικασιών, δηλαδή οι υποθέσεις εκδίκασης διαφορών για απαλλοτριώσεις να προσδιορίζονται και να δικάζονται καθ’ υπέρβαση του ορισμένου αριθμού υποθέσεων κατά δικάσιμο. Οι δε, δικαστικές αποφάσεις να βγαίνουν μέσα σε τριάντα ημέρες.

    (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

    Εκτός από την τροπολογία αυτή, την οποία κατέθεσα στα Πρακτικά, κατέθεσα και δυο συγκεκριμένες προτάσεις:

    Δεν είναι τροπολογίες, είναι προτάσεις για να τις επεξεργαστεί το Υπουργείο, γιατί οφείλουμε να κάνουμε και προτάσεις προς τα Υπουργεία και οι υπηρεσίες να τις αναλύουν και να φέρνουν ρυθμίσεις

    Η πρώτη αφορά στον αλγοριθμικό προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων, ώστε να καταστεί περιττή σε πρώτο στάδιο η προσφυγή στο δικαστήριο.

    Η δεύτερη πρόταση, αφορά στον τρόπο κατάληψης των ακινήτων κατά την απαλλοτρίωση, έτσι ώστε να μην είναι απλώς τυπική η διαδικασία και να υπάρχει δυνατότητα, με καταβολή συγκεκριμένου ποσοστού της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, να δίνεται στον ιδιοκτήτη εγγύηση ώστε να μπορούν να ξεκινούν τα έργα. Είναι γνωστό πόσες καθυστερήσεις έχουμε από αυτήν την υπόθεση στο ΕΣΠΑ.

    Καταθέτω, λοιπόν, και αυτές τις προτάσεις με τη σχετική τεκμηρίωση και παρακαλώ αύριο ην δυνατόν να έχω τις απόψεις του Υπουργείου.

    (Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

    Θα πω δυο λόγια για τα ταξί. Επέλεξα να αναφερθώ τώρα, γιατί ήθελα να σας δώσω την ευκαιρία να σκεφθείτε πόσες διατάξεις έχει αυτό το νομοσχέδιο και τι θα μπορούσαμε να είχαμε συζητήσει εκτός από το θέμα των ταξί.

    Η ουσία είναι γνωστή. Πριν από ένα χρόνο ο πρώην Υπουργός κ. Ραγκούσης, σε μια νύχτα, άλλαξε πολιτική και μετέτρεψε μια ρύθμιση σε κρίση. Έβγαλε αόριστες ανακοινώσεις, προκάλεσε σύγχυση, έβλαψε τον τουρισμό και οδήγησε τη χώρα σε ακραίες καταστάσεις. Γίναμε περίγελος διεθνώς με την υπόθεση αυτή και όχι μόνο. Αναδείξαμε το θέμα αυτό, ως το δήθεν υπ’ αριθμόν ένα θέμα διαρθρωτικής αλλαγής στη χώρα. Το φουσκώσαμε δηλαδή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα, όχι μόνο στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά απαξιώνοντας περαιτέρω και το πολιτικό σύστημα. Η ύφεση άλλωστε έχει κάνει πολύ καλά τη «δουλειά της» και ήταν προφανές πως έπρεπε να ληφθούν υπόψη διαφορετικά οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται η συγκεκριμένη απελευθέρωση.

    Θέλω να προσθέσω μόνο, ότι στο θέμα των νησιών -συμφωνώ και με τον προλαλήσαντα συνάδελφο, θα πρέπει να ερωτώνται και οι τοπικές κοινωνίες. Ειδικά στα νησιά να καταθέτει την άποψή του για το θέμα, δηλαδή αν η άδεια θα είναι σε επίπεδο ενιαίου δήμου και ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης που γνωρίζει τις ανάγκες.

    Ο Δήμος, να εισηγείται, κύριε συνάδελφε, στο δεύτερο βαθμό, που είναι η περιφερειακή ενότητα και εκείνη να γνωμοδοτεί προς το Υπουργείο, προκειμένου να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ξεκάθαρα πράγματα, απλά πράγματα.

    Για το θέμα του τουρισμού θα μιλήσω αύριο, επί των άρθρων. Εδώ έχουμε πολλά να πούμε. Το Υπουργείο προέβη στην απόσυρση συγκεκριμένων ρυθμίσεων. Όμως, με αφορμή το θέμα αυτό, θέλω να αναφερθώ στις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από συναδέλφους και από εμένα.

    Προσωπικά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στα δυόμισι χρόνια που είμαι Βουλευτής έχω καταθέσει πάνω από εκατό τροπολογίες και μπορώ να τις υπερασπιστώ μια προς μια και μέχρι κεραίας. Σήμερα κατέθεσα άλλη μια τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση, η οποία ελπίζω να συζητηθεί την Παρασκευή. Η σκέψη μου ήταν πάρα πολύ απλή. Έχουμε οικονομική κρίση. Να δοθεί, λοιπόν, η δυνατότητα να αποφευχθούν μετακινήσεις κατά τις επερχόμενες εκλογές στην περιφέρεια αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Προσέξτε, να ψηφίσουν στα αστικά κέντρα για την περιφέρειά τους με τις προϋποθέσεις του νόμου και να δηλώσουν την επιθυμία τους αυτή, όχι δύο μήνες, αλλά είκοσι ημέρες προ των εκλογών. Ας μας πει το Υπουργείο πώς το βλέπει.

    Αυτή η υπόθεση των τροπολογιών, λοιπόν, δεν είναι ευκαιριακή ως προς εμένα και θα το αποδείξω: Με αφορμή, λοιπόν, τη συζήτηση αυτή, θα καταθέσω ερώτηση που είχα υποβάλλει την 1η Ιουνίου 2011, σχετικά με την αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία άλλαξε όνομα στην πορεία, ύστερα από επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στη Μυτιλήνη, ο οποίος είχε εξαγγείλει την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του «ΞΕΝΙΑ» Χίου. Μου απαντά ο κ. Γερουλάνος – καταθέτω, επίσης, στα Πρακτικά την απάντηση- ότι το εξετάζει το θέμα και ότι θα είναι σύντομα σε θέση να ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα.

    Στο μεσοδιάστημα, στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και του ντόπινγκ, έρχεται ρύθμιση, την οποία έχω εδώ και την καταθέσω στα Πρακτικά, ρύθμιση με την οποία μεταβιβάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά «ΞΕΝΙΑ» στη Σπάρτη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στην Άρτα.

    Εγώ επιμένω προς το Υπουργείο με νέα ερώτηση στις 24 Ιανουαρίου 2012. Την καταθέσω και αυτήν στα Πρακτικά. Τι γίνεται, ρωτώ, με αυτήν την υπόθεση; Προφανώς και δεν πρόκειται για «πελατειακή εξυπηρέτηση». Όταν βλέπεις ότι δεν αξιοποιείται το ακίνητο από το κράτος, ζητάς να μεταβιβαστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έγινε και παντού αλλού. Έχει κανείς αντίρρηση πάνω σ’ αυτό; Κανείς, φαντάζομαι.

    Καταθέτω, λοιπόν, την ερώτηση αυτήν και παίρνω την εξής απάντηση: ότι το θέμα το εξετάζουν τώρα η ΕΤΑΔ, η διάδοχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στο οποίο έχει μεταβιβαστεί, στο μεταξύ, το ακίνητο και εκείνο είναι που θα αποφασίσει εάν θα το αξιοποιήσει. Τα λέω αυτά, για να δείτε πόσο συστηματικά έχω προσεγγίσει το θέμα. Προχθές κατατέθηκε από συναδέλφους, τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, ώστε να μεταβιβαστούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα «ΞΕΝΙΑ» της Καλαμπάκας και της Σάμου και ψηφίστηκε. Υπάρχει κανείς – είναι ο κύριος Υπουργός εδώ- που μπορεί να δώσει σε εμένα μια πειστική εξήγηση γιατί έγινε αυτό; γιατί εξαιρείται η Χίος;

     

    Έχω εξοργισθεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι δυνατόν να μην περνούν τέτοιους είδους τροπολογίες, απόλυτα τεκμηριωμένες και με αυτή τη διαδρομή, εν προκειμένω από τον Ιούνιο του 2011, και, αντιθέτως, να παρουσιάζονται ως πελατειακές εξυπηρετήσεις; Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.

    Δυστυχώς η ίδια ιστορία, συνεχίζεται και σήμερα. Με τους συναδέλφους μου, τον κ. Κασαπίδη και την κα. Μερεντίτη, κατέθεσα τροπολογία σχετικά με την αξιοποίηση ακινήτων της Αγροτικής Τράπεζας. Την τροπολογία αυτή την είχαμε καταθέσει και στο νομοσχέδιο για τον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και αφού αυτό απεσύρθη, την καταθέσαμε εκ νέου στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αύριο. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία είχαν βγει σε πλειστηριασμό πάρα πολλές φορές από την Αγροτική Τράπεζα και δεν βρέθηκε αγοραστής. Με την τροπολογία αυτή προτείναμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, προκειμένου τα ακίνητα αυτά να δίδονται σε νέους αγρότες με παραχώρηση για να αξιοποιηθούν και να μη ρημάζουν.

    Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε και αύριο. Θα χαρώ να ακούσω από τον Υπουργό μια πειστική απάντηση. Το τσουβάλιασμα όμως, δηλαδή το «όλοι είναι ίδιοι», πρέπει να σταματήσει. Εγώ προσωπικά σαν νέος Βουλευτής, δεν μπορώ να το δεχθώ.

    Δυο λόγια για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για την ηλεκτρική ενέργεια (ΥΚΩ). Ακούστηκε από συναδέλφους ότι περιφέρεται τροπολογία για τις ΥΚΩ. Ψηφίσαμε προχθές, στο νομοσχέδιο για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, μια σωστή τροπολογία. Με έκπληξη σήμερα άκουσα από συνάδελφο της αριστερής πτέρυγας να την αμφισβητεί. Προχθές το άκουσα από το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα από το Κ.Κ.Ε. Είναι ξεκάθαρο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Χωρίς αυτή τη ρύθμιση, υπήρχε κίνδυνος να εκτιναχθεί στα ύψη το κόστος της κιλοβατώρας των καταναλωτών ενέργειας που ζουν στα νησιά της χώρας μας. Αυτό για την ιστορία. Ήταν μια σωστή ρύθμιση που έπρεπε να περάσει.

    Τέλος, για το άρθρο 169 σε σχέση με τον ΔΕΣΦΑ. Χαίρομαι που απεσύρθη, εύχομαι και ελπίζω ο Υπουργός που την απέσυρε να έχει συνειδητοποιήσει το λάθος του.

    Ευχαριστώ.

Comments are closed.