• Συνθήκες ύφεσης και χειμερίας νάρκης

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης,με αφορμή πρόσφατη επίσκεψη Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα, συνοδευόμενων από Υφυπουργούς της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Είναι σημαντικό τόσο η Κυβέρνηση, όσο και οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να επισκέπτονται την Ελληνική Περιφέρεια και να ενημερώνονται για τα ζητήματα που την απασχολούν. Είναι, όμως, πραγματικά αποθαρρυντική η έλλειψη προτάσεων, πρωτοβουλιών, ή οποιασδήποτε νέας δράσης από πλευράς των υπευθύνων, που να αφορά πραγματικά τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας.
    Οι διοργανώσεις με “σημαία” την Περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ -όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη- η Κυβέρνηση ούτε μελετά, ούτε νομοθετεί λαμβάνοντάς την υπόψη, δεν αποτελούν παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια επικοινωνιακής αποσόβησης της δυσαρέσκειας και των παραπόνων, από κάθε μεριά της περιφέρειας. Παράπονα που είναι βέβαιο πως πυκνώνουν διαρκώς.
    Σε σημαντικά θέματα, όπως η επικείμενη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τα χρηματοδοτικά ταμεία της Ε.Ε., η Κυβέρνηση επιδεικνύει, όχι μόνο πρωτοφανή αδυναμία διαχείρισης, αλλά και προκλητική αδράνεια. Είναι απούσα στις σχετικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τα αρμόδια Υπουργεία διαρκώς πειραματίζονται ή παλινωδούν.
    Δεν είναι κακό να γίνονται συζητήσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αλλά, σε συνθήκες ύφεσης και χειμερίας νάρκης των κυριότερων αναπτυξιακών μέσων (ΕΣΠΑ και ΠΕΠ, Αναπτυξιακός Νόμος, κ.ο.κ.) με ευθύνη της Κυβέρνησης, αποτελούν ταυτόχρονα τραγική ειρωνεία.»

Comments are closed.