• Τελικά ποιος κυβερνά;

    Με αφορμή επιστολή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Καρχιμάκη, προς τον Περιφερειάρχη (Βορείου Αιγαίου) και το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είδε το φως της δημοσιότητας, με την οποία ζητά τις προτάσεις τους για ζητήματα ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και καταγραφή του σταδίου αδειοδοτήσεων στο οποίο βρίσκονται, προκειμένου να αναληφθεί σχετική δράση, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Κωστής Μουσουρούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Όταν υποστηρίζαμε πως “έχει χαθεί η μπάλα” της Περιφερειακής Ανάπτυξης μεταξύ της κεντρικής Διοίκησης, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Αιρετών Περιφερειών, η Κυβέρνηση έλεγε πως όλα βαίνουν καλώς.

    Σήμερα, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, εμφανίζεται να υποκαθιστά τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον Αιρετό Περιφερειάρχη, και αναλαμβάνει τα ηνία του …συντονισμού, για την απεμπλοκή των ιδιωτικών επενδύσεων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

    Τελικά ποιος κυβερνά; Ποιος ασκεί τo αντικείμενο της διοίκησης; Οι Υπουργοί, τα κυβερνητικά στελέχη, οι αιρετοί Περιφερειάρχες, ή κομματικοί παράγοντες; Οι ρόλοι είναι σαφώς διακριτοί. Το κόμμα δεν έχει λόγο να εμπλέκεται σε θεσμοθετημένες διαδικασίες υπό αρμοδίους πολιτικούς προϊσταμένους, ιδιαιτέρως δε, σε θέματα αδειοδοτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων

    Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η πρόθεση του κ. Γραμματέα αποσκοπεί στην ανεύρεση λύσεων, παρότι ζητά προτάσεις που “να μην παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες νομιμότητας” (!), πρόκειται για μέγιστο πολιτικό θέμα κομματικής παρέμβασης, που εκτός από ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης, ακόμη και στην καθημερινή διαχείριση, συνιστά προσβολή για τη δημοκρατική νομιμότητα και την ισοτιμία των πολιτών».

Comments are closed.