• Χωρίς επάρκεια ζωικού κεφαλαίου και χωρίς τη δυνατότητα χρηματοδότησης

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Χίου, κ. Κ. Μουσουρούλης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με τις ενέργειες για την ένταξη του ζωικού κεφαλαίου ως επιλέξιμης δαπάνης σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα:
  «Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας η ελληνική κτηνοτροφία μπορεί να αποτελέσει πραγματική ατμομηχανή για την τόνωση της εθνικής οικονομίας και την ανάπτυξη της υπαίθρου.
  Η αύξηση της παραγωγής ζωοκομικών προϊόντων για την εγχώρια, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για το ΥπΑΑ&Τ και την ελληνική Κυβέρνηση.
  Άλλωστε το έλλειμμα στο ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων για τον κλάδο των κτηνοτροφικών προϊόντων για το 2010 ξεπερνά τα 2 δις €, ενώ η προοπτική τους φέτος στην αγορά της Ε.Ε. μπορεί να ξεπεράσει το 1 δις €.
  Όμως, χωρίς επάρκεια ζωικού κεφαλαίου και χωρίς τη δυνατότητα χρηματοδότησης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για αγορά ζωικού κεφαλαίου, η ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας με τις ευεργετικές επιπτώσεις στην εθνική μας οικονομία δε μπορούν να πραγματοποιηθούν.
  Για το λόγο αυτό καταθέσαμε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προς τα όργανα της Ε.Ε., ώστε η χρηματοδότηση της αγοράς ζωικού κεφαλαίου να καταστεί εφικτή».

  – See more at: http://www.nd.gr/web//sector-perifereiakis/press/-/journal_content/56_INSTANCE_1wmJ/599150/691928#sthash.3YrSvkaR.dpuf

Comments are closed.