• Όχι σε χαμένους και κερδισμένους

  Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
  Άρθρο
  «Όχι σε χαμένους και κερδισμένους»

  13 Νοεμβρίου 2009

  Μπροστά στην επιτακτική, πλέον, ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε στη Νέα Δημοκρατία το ποιοι είμαστε και πού θέλουμε να πάμε, το σίγουρο είναι ότι δεν θέλουμε χαμένους, ούτε κερδισμένους. Θέλουμε όλοι μαζί να εργαστούμε για την αποκατάσταση της εικόνας του κόμματος στους πολίτες. Και αυτό, γιατί στην υπόθεση πολιτική, όπως και στο κόμμα, πιστεύω ότι εξακολουθούν να συμμετέχουν άνθρωποι, από μεράκι να εργαστούν για τα κοινά, με δέος και ευθύνη, όχι με ωφελιμισμό. Άρα, ιδεολογικά και προσωπικά, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνουμε ξανά (ή περισσότερο..) ένα κόμμα που ενθαρρύνει ακριβώς, αυτή τη λογική, ένα κόμμα, το οποίο είναι μια συνάθροιση ανθρώπων με οράματα, ένα κόμμα σε διαρκή επαφή με την κοινωνία.

  Να γίνονται, ξανά, γόνιμες πολιτικές συζητήσεις, κι όχι πολιτικό κουτσομπολιό. Στόχος μας είναι ακόμα και οι ‘παραδοσιακοί’ ψηφοφόροι μας, να μη μας ψηφίζουν μόνο για το παρελθόν της παράταξης, ή επειδή ιστορικά είναι μαζί μας. Ιδιαίτερα σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε έναν ισχυρό λόγο να μας ψηφίζουν για το αύριο, την προσδοκία, κι όχι για τη μνήμη.

  Η Ν.Δ δεν έχει μόνο να επιτελέσει το συνταγματικό καθήκον της Αντιπολίτευσης, αλλά να ξαναγίνει πολιτική δύναμη ελπίδας και προοπτικής. Για να γίνει αυτό, εκτιμώ ότι πρέπει να αναγνωρίσει τα λάθη της, να πάψει να απασχολεί την κοινωνία με θέματα που δεν την ενδιαφέρουν και να αποκτήσει σύγχρονη δομή που να εγγυάται την ανασυγκρότηση και την ποιοτική ανανέωση. Κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό και όχι δογματικό, που λειτουργεί και δρα υπό μια ευρωπαϊκή προοπτική.

  Η Ν.Δ. έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο και όλοι εμείς έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία της.

Comments are closed.