• Ολομέλεια – Ομιλία επί του ΣΝ για Παιδεία, ΑΕΙ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Στην ανάγκη διασφαλίσεων για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρθηκε χθες μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ‘Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ’, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης. Συμπλήρωσε πως το δείγμα γραφής της έως τώρα κυβερνητικής θητείας δεν είναι ικανοποιητικό, φέρνοντας ως παράδειγμα τις σημαντικές δυσλειτουργίες και προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις άλλες βαθμίδες (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), όπως και τη δήλωση του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, πως η φετινή σχολική χρονιά θα είναι ίσως η δυσκολότερη μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

    Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το νομοσχέδιο, στον αντίποδα των πρακτικών της κυβερνώσας παράταξης που, σε αντίστοιχη προσπάθεια μεταρρύθμισης των ΑΕΙ με το Ν. 3549 του 2007, «αντιδρούσε λυσσαλέα και αρνήθηκε ακόμα και την ψήφο επί της αρχής». Στο ίδιο πλαίσιο μικροπολιτικής λογικής ενέταξε τις πρόσφατες διακηρύξεις του Πρωθυπουργού περί διαφάνειας και αξιοκρατίας στην παιδεία, την ίδια στιγμή που φαίνεται να συνεχίζουν να εφαρμόζονται τα «ύποπτα κριτήρια παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τις επιλογές διευθυντών και σχολικών συμβούλων.

    Αναφορικά με τη συμμετοχή ξένων ακαδημαϊκών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σχολίασε πως η κα. Υπουργός χαρακτηρίζεται από «παροιμιώδη ελληνοφοβία, η οποία φάνηκε και στην παιδεία», εμφανής ακόμα και σε όσους δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση πολέμιους της μεταφοράς τεχνογνωσίας από το εξωτερικό, όπως ο ίδιος ο Βουλευτής.

    Τέλος, ο Κωστής Μουσουρούλης κατέθεσε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με συμβολικές συνυπογραφές από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με την ανησυχία για τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ζητώντας ειδική συνεδρίαση και ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το θέμα, παρουσία των πρυτανικών αρχών.

Comments are closed.