• Ομιλία στη 14η Σύνοδο των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

    Ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, μετείχε στη 14η Σύνοδο των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (αντ. Κ. Τασούλα), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ο κ. Μουσουρούλης παρενέβη ως προς το ζήτημα της αυστηροποίησης της οικονομικής διακυβέρνησης, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και τη στρατηγική Ευρώπη 2020, και παρουσίασε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία, συμφωνεί στους στόχους μείωσης του ελλείμματος και τιθάσευσης του χρέους, όμως, απευθυνόμενος στον κ. Barroso, σημείωσε πως η διαφωνία έγκειται στο είδος της θεραπείας για την ελληνική περίπτωση εν προκειμένω, καθώς, όπως είπε, «γνωρίζετε, πως μακροοικονομική ισορροπία δεν επιτυγχάνεται χωρίς κοινωνική ισορροπία».

    Σημείωσε πως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια επί της αρχής, μιας πολιτικής, που προκαλεί ύφεση, που έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε πως μέσα σε αυτό, δυστυχώς δεν περιγράφεται μόνον η Κοινοτική αλληλεγγύη, αλλά μια έντοκη αλληλεγγύη αρκετών δισεκατομμυρίων Ευρώ σε τόκους, για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

    Έθεσε ερωτήματα σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο του Κοινοτικού Προϋπολογισμού 2014-2020 και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με το λόγο της διαφαινόμενης συσχέτισης [στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου] των προτεινόμενων ευελιξιών προς την Ελλάδα για τα θέματα του ΕΣΠΑ που αποτελούν πόρους που έχουν συμφωνηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, με το δανειακό πρόγραμμα (Μνημόνια).

    Τέλος, ο Κ. Μουσουρούλης συμφώνησε με την ανάγκη σταθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας και τη συνολική αποσόβηση της κρίσης χρέους, που αναφέρονται μεταξύ άλλων, στη Δήλωση των επικεφαλής των Εθνικών Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΕΛΚ, η οποία υιοθετήθηκε στη Σύνοδο.

Comments are closed.