• Ολομέλεια – Ομιλία για το πολυνομοσχέδιο Ενιαίο Μισθολόγιο

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    «Η Ελλάδα υποβαθμίζεται πολιτικά, οικονομικά, θεσμικά, ιστορικά» τόνισε μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης.

    Ο Βουλευτής χαρακτήρισε την υποτιθέμενη εξυγίανση που η Κυβέρνηση επιχειρεί στο Δημόσιο Τομέα, ως προπέτασμα καπνού για να περάσει – υπό το δόγμα «μαζί τα φάγαμε, φέρε πίσω τα μισά και μη μιλάς», τις νέες περικοπές που “απαιτεί” η αναμενόμενη μονιμότερη, κατά τον Πρωθυπουργό, ευρωπαϊκή λύση, αφού η προηγούμενη, της 21ης Ιουλίου, αποδείχτηκε προσωρινή.

    Περαιτέρω, ανάφερε ποιοι τομείς μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής στη δημόσια διοίκηση έμειναν ανέπαφοι από την Κυβέρνηση: Διάγνωση των διαρθρωτικών προβλημάτων. Επιλογή τομέων προτεραιότητας που μπορούν να αποφέρουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Καθορισμός των διαδικασιών λήψης απόφασης. Επιλογή συστημάτων διοίκησης, παρακολούθησης και ελέγχου. Περιγραφή καθηκόντων και κατανομή αρμοδιοτήτων. Κίνητρα και σύστημα ποινών. Αξιολόγηση, κατάρτιση και ενθάρρυνση της κινητικότητας. Ειδικότερα, πρότεινε τη συμμετοχή κληρωτών πολιτών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

    Αναφερόμενος στις περικοπές των συντάξεων και στη νέα φοροεπιδρομή, αντέτεινε στους Υπουργούς: «Δεν ξέρω τι να πω στο συνταξιούχο που πλήρωνε κανονικά τις εισφορές του ή στον ναυτικό που έφερνε συνάλλαγμα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Τι ακριβώς τους λέτε εσείς; Τι μπορούμε να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Αυτοί χρέωσαν την Ελλάδα, ή αυτοί θα την ξεχρεώσουν με τις περικοπές που  τους κάνετε;»

    Σχετικά με τις περικοπές που γίνονται στις ΔΕΚΟ και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας τους κατά μισό δισεκατομμύριο Ευρώ από το 2009 μέχρι σήμερα, ο Κωστής Μουσουρούλης πρότεινε το ποσό αυτό να “επιστραφεί” στους πολίτες μέσω παγώματος των τιμολογίων. Με τον τρόπο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση: «Θα ανακουφίσετε τον κόσμο που υποφέρει. Θα βουλώσετε τα στόματα των συνδικαλιστών που λειτουργούν ως νέοι Δον – Κιχώτες. Και θα διαψεύσετε εκείνους που λένε ότι προετοιμάζετε τις ΔΕΚΟ για να τις παραλάβουν οι ιδιώτες». Τέλος, πρότεινε οι υπό κρατικό, ακόμη, έλεγχο ΔΕΚΟ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες επενδύσεων που να δημιουργήσουν άμεσες θέσεις εργασίας.

Comments are closed.