• Ανασκόπηση περιοδείας στη Β. Ελλάδα

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

  Θερμή υποδοχή και συγκινητική ατμόσφαιρα συνάντησε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, βουλευτής Χίου και τέως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

  Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ», ο κ. Μουσουρούλης μίλησε σε περισσότερους από 200 υποστηρικτές και φίλους του για την υποψηφιότητά του, αλλά και για τα διλήμματα που θέτουν οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Τόνισε ότι θέλει να αξιοποιήσει την ευρωπαϊκή, διοικητική, κοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική εμπειρία που διαθέτει καθώς και την άριστη γνώση προσώπων, διαδικασιών και θεσμών για να συμβάλει στην έξοδο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης από την κρίση. Ο κ. Μουσουρούλης έθεσε το δίλημμα της επιλογής  «ανθρώπων του φτηνού λαϊκισμού ή ανθρώπων με γνώση, εμπειρία και σοβαρή δικτύωση στην Ευρώπη», και κατέληξε: «Εμείς διαμορφώνουμε το μέλλον μας, εμείς κάνουμε τις επιλογές μας. Με την επιλογή που θα κάνουμε στην κάλπη στις 25 Μαΐου θα διαμορφώσουμε την ελληνική παρουσία στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία».

  Τον τέως Υπουργό προλόγησαν με θερμά λόγια ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας.

  Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, ο κ. Μουσουρούλης επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Λιμεναρχείο, την αγορά της πόλης, ενώ είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και των τοπικών φορέων.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μακεδονία και τη Θράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες, καθώς όπως και ο ίδιος δηλώνει: «Δεν φοβάμαι την επαφή με τους πολίτες, το αντίθετο: την επιδιώκω».

  Ο κ. Μουσουρούλης επισκέφτηκε την οικία του Εθνάρχη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών, δηλώνοντας: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλή είναι ο Μεγάλος πολιτικός στον οποίο οφείλω τη δική μου επαγγελματική και πολιτική εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως σήμερα».

  Στο Κιλκίς συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πολίτες στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε., στα Γρεβενά μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών και υποστηρικτών του στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στην Κοζάνη επισκέφτηκε τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με παλιούς φίλους και συνεργάτες.

  Στην Κατερίνη, περπάτησε στην αγορά της πόλης και μίλησε με πολίτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ενώ επισκέφτηκε το Μητροπολίτη Κίτρους & Κατερίνης, Γεώργιο, συνοδεία των τεσσάρων βουλευτών του Νομού.

  Επίσκεψη με ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία ήταν αυτή στην Καβάλα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, όπου ο κ. Μουσουρούλης μίλησε σε μια κατάμεστη από φίλους, συναδέλφους και πολίτες της περιοχής αίθουσα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον δικό του προσωπικό αγώνα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το νόμο που επιτρέπει τις συμπράξεις και τα δίκτυα ώστε τα λιμάνια να μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να επιτευχθούν πιο συμφέρουσες συμφωνίες με μεγαλύτερους επενδυτές. Αναφέρθηκε στο εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα του Πειραιά και τις συμφωνίες με την Cosco και την Hewlett Packard ενώ, προς αποφυγή παρεξηγήσεων ξεκαθάρισε ότι «Ο νόμος δεν σημαίνει ότι κλείνει κάποιο λιμάνι και δεν υποχρεώνει κανέναν σε σύμπραξη αν δεν το θέλει».

  Ο κ. Μουσουρούλης επισκέφτηκε τη Δράμα, όπου συναντήθηκε με τον υποψήφιο Δήμαρχο της πόλης, Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και την Ένωση Κυριών Δράμας, όπου ενημερώθηκε για την δραστηριότητά της. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Παρανέστι με την υποψήφια Δήμαρχο, κα. Σωτηριάδου, και επισκέφθηκε το «Πελίτι», μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανταλλαγής σπόρων από όλα τα μέρη του κόσμου, η οποία ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό της περιοχής.

  Στην Κομοτηνή, συναντήθηκε με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. και νέους που φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ στην Ξάνθη συναντήθηκε με τοπικά στελέχη και συνομίλησε με πολίτες. Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε με φοιτητές της ΔΑΠ, ενώ, πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Λιμεναρχείο της πόλης.

Comments are closed.