• Τι κόμμα θέλουμε; – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
  Άρθρο
  «Τι κόμμα θέλουμε;»

  6 Νοεμβρίου 2009

  Δεν θέλουμε ούτε χαμένους, ούτε κερδισμένους. Θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την αποκατάσταση της εικόνας του κόμματος στους πολίτες.

  Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μόνο να επιτελέσει το συνταγματικό καθήκον της Αντιπολίτευσης, αλλά να ξαναγίνει η πολιτική δύναμη της ελπίδας και της προοπτικής. Και για να γίνει αυτό πρέπει να αναγνωρίσει δημόσια τα λάθη της, να πάψει να απασχολεί την κοινωνία με θέματα που δεν την ενδιαφέρουν και να αποκτήσει σύγχρονη δομή που να μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση και την ποιοτική ανανέωση. Ανασυγκρότηση σημαίνει σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αύριο. Σημαίνει μια κεντροδεξιά παράταξη που μεταφέρει και ενισχύει τα ερείσματα της πολιτικής της θέσης προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της κοινωνίας του μέλλοντος. Κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, συνδεδεμένο με την κοινωνία των πολιτών, ώστε να μπορεί να καταστήσει την πολιτική πιο προσιτή στους πολίτες. Ποιοτική ανανέωση σημαίνει να μπορεί να προσελκύει στην πολιτική ενεργά μέλη, άξιους ανθρώπους, δημιουργώντας και τις συνθήκες για την αξιοποίησή τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

  Θέλουμε ένα ανανεωμένο κόμμα, όπου τα στελέχη δεν είναι απλοί θεατές.

  Που θα λαμβάνει σοβαρές πολιτικές αποφάσεις.

  Που θα διατυπώνει εκσυγχρονιστικό όραμα και τεκμηριωμένες προτάσεις για την Ελλάδα

  Ένα Κόμμα συλλογικής δράσης στην υπηρεσία μιας συνεκτικής στρατηγικής.

  Ανοικτό και δημοκρατικό.

  Που σκέπτεται και δρα υπό μια Ευρωπαϊκή προοπτική με δημοκρατικούς κανόνες στο εσωτερικό.

  Χωρίς τη συνδρομή των παραπάνω προϋποθέσεων, οι κούρσες επιρροής με μεταχρονολογημένη ανταπόδοση θα προκαλέσουν μόνιμες εσωκομματικές πληγές, οι οποίες πολύ δύσκολα θα κλείσουν την επόμενη ημέρα. Και αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία.  Η Νέα Δημοκρατία έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο και όλοι εμείς έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία της.

Comments are closed.