• Δελτίο Τύπου για 35η Γενική Συνέλευση ΟΑΕΝ

  Αθήνα 14-4-2014
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Χαιρετισμό στην 35η Γενική Συνέλευση του Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο στις 12 Απριλίου 2014, με βασικά θέματα στην ατζέντα της την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, απέστειλε ο βουλευτής Χίου και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μουσουρούλης -καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δε του επέτρεψαν να παραβρεθεί σε αυτή.
  Στο χαιρετισμό του ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς με δική του νομοθετική πρωτοβουλία (ν.4150/2013) καθιέρωσε τον έλεγχο της συνταγματικής επιταγής της «νησιωτικότητας» ώστε να εξασφαλίσει την εφαρμογή της.
  Με στόχο να καταστούν τα Ελληνικά νησιά ελκυστικοί τόποι διαβίωσης, διαμορφώθηκε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «ποιοτικά», «πράσινα» και «ίσων ευκαιριών» νησιά, σε πλήρη αντιστοιχία με την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομία, γνωστή και ως «Ευρώπη 2020» στόχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανοικτή σε σκέψεις, προτάσεις και δράσεις, σημειώνει ο κ. Μουσουρούλης.
  Στο πλαίσιο αυτό προέτρεψε τα μέλη του Ομίλου να συμβάλλουν στο διάλογο με τα δικά τους συμπεράσματα και προτάσεις.
  Καταλήγοντας στην επιστολή του ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η υπόθεση «ανάπτυξη των νησιών», δεν μπορεί να παρά να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικών και σχεδίου. Να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες, όπως το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης για την περίοδο 2014 – 2020 και την ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική. Να ακολουθεί βήματα για την επίτευξη των στόχων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Comments are closed.