• Ολομέλεια – Ομιλία περί του νομοσχεδίου για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Β μέρος)

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ: Δεν θέλω να αντιδικήσω.

  Κύριε Υπουργέ, αντιλαμβάνομαι τη συναισθηματική σας φόρτιση, αλλά δεν τη συμμερίζομαι. Προτιμώ τον ορθολογισμό.

  Εάν είχε προηγηθεί μία λειτουργική επισκόπηση, ανεξάρτητη του εγχειρήματος μετάπτωσης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, θα μπορούσαμε επ’ αυτής να συζητήσουμε. Βλέπω ότι εσείς παίρνετε πληροφορίες, μιλώντας με ναυτικούς, με γιατρούς, από εδώ και από εκεί και ανάλογα πράττετε.

  Θέλω να πω ότι προσυπογράφω στο ακέραιο αυτά που είπατε στην αρχή της ομιλίας σας. Ούτε εγώ ταυτίζομαι με κανέναν. Δεν ταυτίστηκα ποτέ επί δυόμισι χρόνια ούτε και τώρα. Και για να σας το αποδείξω, κατέθεσα χθες στοιχεία για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έχω ασκήσει για το θέμα αυτό εδώ και έξι μήνες. Δεν ασχολούμαι τώρα προεκλογικά, όπως άλλοι με το «Αθήνα Ξανά» ή με την τροπολογία για τους μετανάστες. Το λέω για να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

  Κλείνω, κύριε Πρόεδρε. Τι σας ζήτησα; Είπα ότι η ρύθμιση είναι λάθος; Είπα ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να καταργηθεί; Είπα ότι υπαναχωρώ από την ψήφο μου; Όχι. Σας είπα ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας όπου το 25% του πληθυσμού πρέπει από τη μια μέρα στην άλλη να ενταχθεί σε ένα σύστημα το οποίο αδυνατεί να το απορροφήσει, αλλά και να το εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμα. Και για αυτές τις περιοχές της χώρας ζήτησα μια ειδική μέριμνα.

  Νομίζω ότι είμαι απόλυτα δίκαιος, απόλυτα σωστός, απόλυτα λογικός και θα ήθελα από εσάς να κάνετε, έστω και την τελευταία στιγμή, μία παραχώρηση.

  Λίγοι είναι οι «θύλακες» ναυτικών στην Ελλάδα, στη βόρεια Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα, στο βόρειο Αιγαίο και τον Πειραιά.

   

  Απόσπασμα Ομιλίας Υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου:

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Κλείνοντας, θέλω να πω σε εσάς, κύριε Μουσουρούλη και στη συνάδελφο κ. Ελπίδα Τσουρή, ότι είστε προσκεκλημένοι και οι δύο την Τρίτη που είναι η εβδομαδιαία μας συνεδρίαση μαζί με τη διοικητική ηγεσία του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να δούμε μαζί -η κ. Τσουρή, ο κ. Μουσουρούλης και εμείς- τι προβλήματα έχουν προκύψει στις δικές σας περιφέρειες και τι θέλετε, τι πρέπει, τι μπορούμε να κάνουμε για την επίλυσή τους. Την Τρίτη στις πέντε το απόγευμα.

Comments are closed.