• Δήλωση Κωστή Μουσουρούλη για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με το Αεροδρόμιο της Χίου

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Κωστής Μουσουρούλης μετά από ενημέρωσή του από το ΤΑΙΠΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Μετά από συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Κ. Μανιατόπουλο, ενημερώθηκα ότι το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε πρόσφατα να μην συμπεριληφθούν στην περίμετρο της παραχώρησης τα ‘‘προαιρετικά’’ αεροδρόμια στις δύο ομάδες.

    Συνεπώς το αεροδρόμιο της Χίου δεν θα παραχωρηθεί, καθώς βγαίνει εκτός της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.  Έχω ήδη κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επαφές με τον ίδιο τον Υπουργό, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να συνεχίσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση ως δημόσιο έργο και να μη χαθεί χρόνος θέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενεργειών και των έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου».

    Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων το Νοέμβριο του 2011, το αεροδρόμιο Χίου είχε συμπεριληφθεί στα 37 προς παραχώρηση περιφερειακά αεροδρόμια. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει το αεροδρόμιο στα προαιρετικά (add ons) της Β’ ομάδας του διαγωνισμού. Εντωμεταξύ είχαν συντελεσθεί οι απαλλοτριώσεις μέσω εθνικών πόρων και είναι υπό ολοκλήρωση μελέτη της ΥΠΑ για την αναδιαρρύθμιση και επέκταση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών και την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του έργου. Τέλος, υπάρχει εγγεγραμμένος προϋπολογισμός στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το αεροδρόμιο Χίου που ανέρχεται σε 4,7 εκ. Ευρώ, από τους πόρους που είχαν εξασφαλιστεί το 2012 από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων.

Comments are closed.